Mėnulio užtemimas. Pokyčių link

2018 m. liepos 27 d. įvyks antrasis šiais metais pilnas Mėnulio užtemimas, Vandenio zodiako 5-ame laipsnyje, 23:20 val., Lietuvos laiku, GMT+3.

Tai bus ilgiausiai per visą XXI amžiaus istoriją truksiantis pilnas Mėnulio užtemimas. Nuo tos akimirkos, kai Žemės šešėlis pradės kristi ant Mėnulio krašto, iki tol, kol Mėnulis ir vėl ims ryškiai švytėti, praeis net keturios valandos. Visa tai galės stebėti Afrikos, Artimųjų Rytų ir Vidurio Azijos gyventojai.

Mėnulis Lietuvoje tekės jau prasidėjus puššešėlinei užtemimo fazei, tačiau Žemės palydovas į šešėlį pilnai panirs tik 22:30 val., todėl turėsime galimybę pasigrožėti šiuo įspūdingu dangaus reiškiniu. Žemės šešėlis nuo Mėnulio pilnai nuslinks jau po vidurnakčio.

menulio-uztemimas-2018-07-11-600x267

Mėnulio užtemimas vyks šalia Marso ir Pietinio Mėnulio karminio mazgo Vandenio zodiako ženkle, tokia padėtis nuteiks mus drąsiau į savo gyvenimą įsileisti naujus pokyčius ir permainas, imtis veiklos, apie kurią ilgai svajojome, bet nedrįsome pradėti realizuoti, kuri gali nustebinti tiek aplinkinius, tiek ir mus pačius.

Marsas įžiebs tą ugnelę pagaliau imti ir daryti, išjudins keistis, imtis naujų darbų, mokslų, keisti profesiją, atsikratyti senų, nuobodžių santykių, skatins susipažinti su įdomiais, orginaliais žmonėmis, neeilinėmis asmenybėmis.

Šis Mėnulio užtemimas palies Vandenio – Liūto ženkų ašį, kuri tradiciškai astrologijoje siejama su laisve, orginalumu, astrologija, naujų idėjų generavimu, draugyste, santykiais su vaikais, su saviraiška, pramogomis, kūrybine savirializacija, hobby.

Mėnulio užtemimas

Mėnulio jungtis su Marsu opozicijoje su Saule suformuos Tau – kvadratūrą  su Uranu, ši planetų konfiguracija gali suteikti mums labai daug vidinės energijos, bet jei su ja nesugebėsime susidoroti, tai menkiausia smulkmena gali mus suerzinti, gali kilti nevaldomi emocijų protrūkiai, konfliktai ar ginčai. Tokiu metu gali kilti noras nutraukti santykius su savo partneriais ar, padėjus atleidimo pareiškimą darbdaviui ant stalo, trenkti durimis ir išeiti iš jau įkyrėjusio ir nebeįdomaus darbo.

Tačiau šių planetų įtampos konfiguracijos energija gali pasitarnauti ir pozityviai – gali padėti išmesti iš mūsų gyvenimo ilgai gulintį visą šlamštą – tiek emocinį, tiek materialų, suteikti drąsos pagaliau visiems laikams atsisakyti nesveikų įpročių, nutraukti santykius su partneriais, kurie tik vis kažką žada, bet taip ir nieko nedaro.

Šio Mėnulio užtemimo energija gali paskatinti pagaliau imti ir pradėti studijuoti astrologiją, susirasti savo bendraminčių, draugų, pradėti kurti kažką tokio orginalaus, drąsiau parodyti aplinkiniams savo asmenybės individualumą, savo kūryba, savo hobby.

Matydami kitų žmonių, ypač vaikučių pirmuosius žingsnius kūryboje pagirkime, pasidžiaukime, palaikykime, įkvėpkime juos, paskatinkime nebijoti kurti savitai, orginaliai.

Nepamirškime, kad tokiu metu galime tapti labiau emocingi, tad į paviršių gali prasiveržti jausmai, kuriuos stengėmės paslėpti ar užgniaužti.

Viso užtemimo metu, kurio poveikį jausime dar apie dvi savaites, reikėtų stengtis vengti emocinių protrūkių, nesureikšminti išsakytų partnerio žodžių, būti atidiems savo vaikams ir vyrui, nesileisti į konfliktus ar santykių aiškinimąsi.

Tokiu laiku reikėtų būti ypatingai jautriems ir atidiems, saugoti tuos kas mums yra brangūs ir mylimi, stengtis ieškoti kompromiso, nusileisti vienas kitam, neaštrinti iškilusių nesutarimų, nekirsti iš peties, o prieš kažką sakant ar darant reikėtų gerai pagalvoti.

Liaudies išmintis sako – “Devynis kartus pamatuok – dešimtą kirpk”.

Stenkimės būti ramūs, objektyvūs ir iš musės nedarykime dramblio ar iš adatos nepriskaldykime vežimo, tačiau gerai pagalvojus ir viską gerai apsvarsčius visgi imkimės pokyčių, nestovėkim vietoje, eikim į priekį, tobulėkim.