Mėnulio užtemimas liepos mėnesį. Atsisveikinkime su praeitimi

2019 m. liepos 16/17 d. naktį daugelis pasaulio šalių gyventojų, taip pat  ir Lietuvoje galės stebėti dalinį Mėnulio užtemimą. Liepos 16 d. 23:01 val. Lietuvos laiku Žemės šešėlio kraštas palies Mėnulio kraštą. Daugiausia Mėnulio užtemę bus pusė pirmos nakties, o šešėlis nuslinks lygiai 2:00 val. nakties. Viso užtemimo metu Lietuvoje Mėnulis kabos virš horizonto, todėl reiškinį bus galima stebėti nuo pradžios iki pabaigos!

Šis užtemimas vyks Mėnuliui esant Ožiaragyje opozicijoje su Saule Vėžyje 24 – ame laipsnyje, šalia Pietinio Karminio Mėnulio mazgo. Tiksli opozicija bus liepos 17 d. 00:38 val. Lietuvos laiku.

Ožiaragis siejamas su pasiryžimu užbaigti darbą iki galo, savikontrole, atsargumu, garbės troškimu, kantrybe, konservatizmu, atsakomybe, disciplina, tvarka ir teisingumu, profesija, karjera, darbu, tikslais, administravimu, veikla, reikalaujančia atkaklumo ir  organizacinių sugebėjimų, valstybinėmis struktūromis.

Vėžio ženklas astrologijoje tradiciškai yra siejamas su šeima, namais, motinyste, naujagimiais, globa, rūpesčiu, auklėjimu, maitinimu, saugumo poreikiu, atmintimi, istorija, patriotizmu, aptarnavimu, viešbučių verslu, su tautos ir moterų poreikių tenkinimu.

Pietinis karminis Mėnulio mazgas Ožiaragyje siejamas su praeitimi, su atgyvenusiais principais, tradicija, taisyklėmis, valdžia, valdymu.

Tokiu metu labai svarbu suvokti, kas yra mums svarbiausia ir atsisakyti, išmesti, atsisveikinti, paleisti tai, kas seną ir atgyveno: susikaupusius nebereikalingus, nebenaudojamus daiktus; varginantį, nuobodų darbą; niekur nevedančius, konfliktiškus santykius, senas situacijas ar prisiminimus, kurie tik trukdo mums tobulėti, eiti į priekį, pradėti naują, labiau kūrybingą ir įdomesnį gyvenimą.

Šis užtemimas skiriasi nuo kitų tuo, kad šalia Mėnulio Ožiaragyje yra dvi gana sudėtingos planetos – Saturnas (stagnacija) ir Plutonas (transformacija, kardinalūs pokyčiai), kurios ir pareikalaus iš mūsų atsisakyti senų įsipareigojimų, kurie tik stabdo atsinaujinimą. Galime susidurti su sitacijomis, kada iš mūsų gyvenimo gali išeiti buvę daug metų mums artimi žmonės, galime netekti seno darbo, pajamų, uždarbio šaltinio.

Tai gana sudėtingas, krizinis, sunkiai emociškai išgyvenamas laikas. Jį mums reikia priimti ir suvokti, kad atėjo laikas atsisveikinti su praeitimi ir pradėti visiškai naują savo gyvenimo etapą. Atsiminkime – išmesdami visą kas seną, atlaisviname vietą naujam!

Visuomeniniame, politiniame, valstybiniame gyvenime užtemimas privers mus rinktis tarp asmeninės ramybės ir visuomenės gerovės. Iš mūsų sociumas gali pareikalauti atsakomybės, ryžtingumo ir aktyvumo ginant teisingumo, ištikimybės meilėje ir harmonijos principus. Pačiame kovos įkarštyje reikėtų stengtis konfliktą išspręsti taikiai, kviečiant priešingas puses ieškoti kompromiso.

Svarbiausia tokiu laiku – sudėtingo momento suvokimas, visuotinis solidarumas ir atsakomybė, siekis taikiai spręsti konfliktus ir ryžtingas pasipriešinimas prievartai, agresijai ir betvarkei, sugebėjimas greitai reaguoti ekstremaliose situacijose, taip pat sugebėjimas pasirinkti orginalius, novatoriškus problemų sprendimus bei tvirtai laikytis moralės principų.

Mūsų laukia labai rimti pokyčiai, kuriuos įjungs šis Mėnulio užtemimas. Mums teks įveikti labai sudėtingas situacijas ir tik nuo mūsų išmintingumo priklausys mūsų ir daugelio kitų žmonių likimas.