Pagaliau reikalai pajudės pirmyn. Merkurijus direktyvinis.

Pagaliau po retrogradinio periodo Merkurijus sausio 2 d. 5:07 val. Lietuvos laiku pradėjo judėti direktyviai Šaulio zodiako ženklu, kuriuo keliaus iki sausio 14 d., po to įžengs į Ožiaragį.

Tokiu metu smegenys pradės aktyviau dirbti, pradėsime geriau suprasti  vieni kitus, nebejausime streso darbe, be kliūčių gausime reikiamą ir aiškią informaciją, lengviau komunikuosime, susipažinsime, greičiau galėsime įsisavinti naujas programas, nebeliks kliūčių vykdant remontus, pristatant savo veiklą visuomenei, persikeliant į naują gyvenamąją vietą ar darbovietę – visi reikalai pradės judėti greičiau.

Tad galime drąsiai užmegzti naujas pažintis, imtis naujų projektų, sudarinėti sutartis, pradėti mokytis.

Reikalai pajudės ne iš karto – po retrogradinio judėjimo planeta praeina stacionarinę būseną ir po truputį, kaip traukinukas, pradeda greitėti, kol įgyja maksimalų greitį.

Taip ir reikalai – po vėlavimo, strigimo periodo, pradeda po truputuką įgyti pagreitį. Nuo sausio 7 d. Merkurijus jau judės 50% savo maksimalaus greičio, o nuo sausio 18 d. jau bėgs visu 100 %. Taip ir reikalai panašiai spręsis ir vystysis.