Saturnas Vandenyje. Proveržis pirmyn

Saturno planeta į Vandenio zodiako ženklą įžengs 2020 m. kovo 22 d., Vandeniu keliaus iki liepos 2 d. ir nuo 2020 m. gruodžio 17 d. iki 2023 m. kovo 7 d.

Saturnas astrologijoje siejamas su savidisciplina, tvarka, apribojimais, sąžine, nepritekliais, suvaržymais, valstybe, valdžia, laiku, senatve, vertybių sistema ir aplinkinio pasaulio vertinimu.

Vandenio zodiako ženklas, kurio valdovas yra Uranas, siejamas su intuicija, vidiniu laisvės pojūčiu, tikėjimu savo tiesa, nestandartiniais sprendimo būdais, elektra, aviacija, elektronika, informacinių technologijų sfera, internetu, bionika, branduoline fizika, kosmoso tyrinėjimais, astronomija, astrologija, išradimais, inžinerija, metafizika, anomaliniais reiškiniais ir ekstremaliomis situacijomis. Šiose išvardintose srityse tikėtini pokyčiai, naujovės, proveržis pirmyn.

Saturnas – įstatymai ir tvarka. Uranas – naujovės, chaosas, revoliucijos ir permainos. Tikrai neteks nuobuodžiauti. „Žemės epocha“ baigiasi, prasideda „Oro epocha“. Tai pasaulinio masto ir epochinės reikšmės įvykis, nulemsiantis gyvenimą žemėje net du šimtus metų į priekį.

Visi jau pajutome, kaip aplinkui viskas sparčiai keičiasi. Šis laikas, kuriame visi atsidūrėme, ir yra vadinamas Vandenio era.
Tokiu metu svarbiausia tema – proveržis informacinėse techologijose.

Posakis, kad visi mes esame kaip nedalomas vienetas, įgija prasmę. Jau per koronoviruso epidemiją pajutome, kaip mes susieti vienas su kitais, kad neliko jokių sienų, supratome, kad visi plaukiame toje pačioje valtyje. Ir tai tik pradžia.

Taigi, artimiausiais metais ir šimtmečiais nusimato plėtra fiziniame lygmenyje – nauji technikos ir technologijų išradimai, o intelektualiniame – be jokių ribų ir stabdymų didžiulio masto šuolis pirmyn.

Valstybės valdymas po truputį pereis iš valstybinių struktūrų į visuomenines nevalstybines organizacijas. Asmenybės vaidmuo taps labai svarbus. Tačiau senos valdžios stuktūros priešinsis. Saturnas gana ilgai naudos senus poveikio sociumui metodus, stengsis priešintis naujovėms visomis išgalėmis. Netgi gali būti panaudota karinė jėga, tačiau tai bus beprasmiška. Evoliucijos nesustabdysi. Naudingiausia būtų susitaikyti su neišvengiamais pokyčiais, juos priimti.

Taigi, sėkmė lydės tuos, kurie laiku pastebės ekonominio vystymosi tendencijas ir stengsis atitikti laikmečio poreikiams ir reikalavimams. Tokiu būdu galėsime neskausmingai pereiti į aukštesnį vystymosi lygį, išvengdami krizės ir katastrofos.

Teks atsisakyti naftos gavybos ir pagalvoti apie naujas šilumos gamybos technologijas. Kriptovaliuta jau senai nebe naujiena, tad ir toliau bus vystomos ir diegiamos naujos apmokėjimo formos.

Teks spręsti ekologines problemas, vystyti ir įdiegti naujas biotechnologijas, naujas medicinos technologijas ir gydymo metodus.
Pasitelkus interneto galimybes, teks įsisavinti naujus mokymo, ugdymo, darbo, buities ir laisvalaikio organizavimo metodus. Netradicinės religijos ir medicina apsijungs ir tars mums svarų ir naudingą savo žodį.

Dvasiniam tobulėjimui bus skiriamas ypatingas dėmesys. Saviugda bus sveikintina, priemonių tam pasiekti – daugybė, pradedant nuo astrologijos studijų iki „Mindfulness“ ir kitų naujų psichotechnikų.


“Mindfulness“ tai saviugdos ir streso valdymo praktika. Ji lavina žmogaus sąmoningą dėmesingumą, t.y. žmogaus gebėjimą žvelgti neutraliu protu į tai, kas vyksta – neprisirišant prie nuostatų, praeities patirčių ar ateities spėjimo. Kasdienoje ir ypač stresinėse situacijose stabtelti prieš suregauojant – įsisamoninti savo mintis, emocijas, kūno pojūčius prieš kylantį norą automatiškai kažką pasakyti, padaryti ar pagalvoti. Sugebėti pažvelgti naujoku protu ir tokiu būdu atverti sau daugiau pasirinkimo galimybių,” – kviečia Aistė Gustė, LSMU Įsisamoninimu grįstos (Mindfulness) kognityvinės elgesio terapijos podiplominių studijų kurso absolventė

Saturno tranzitą per Vandenio zodiako ženklą labiausia pajus tie, kurių horoskopuose yra Saulė ar kitos planetos, Asc ir kiti jautrūs taškai. Tai Vandeniai, Liūtai, Skorpionai ir Jaučiai. Šių ženklų atstovams reikėtų būti ypatingai budriems ir pasaugoti save, jų laukia iššūkiai, praradimai, suvaržymai, sveikatos problemos. Lengviau šį laikotarpį išgyvens Dvyniai, Svarstyklės, Avinai, Šauliai, Žuvys ir Ožiaragiai. Kažką tokio keisti, persiorentuoti, prisitaikyti prie iškilusių aplinkybių teks Vėžiams ir Mergelėms.

Visiems mums per tuos tris metus, kada Saturnas keliaus per Vandenio zodiako ženklą, reikėtų nusimatyti ilgalaikius tobulėjimo tikslus ir skirti visą savo dėmesį jų siekimui. Tai pareikalaus nemažai laiko, kantrybės, planavimo, išminties, koncentracijos, užsispyrimo ir sveikatos. Rezultatas mus tikrai nustebins – prabėgus kiek tai laiko pamatysime, kad pastangos nenuėjo veltui. Mus aplankys didžiulė sėkmė tiek profesinėje, tiek kitose gyvenimo srityse. Būkim kantrūs, neskubėkim ir Step by Step užlipsim į savo tikslo viršūnę.

Ištvermės, susitelkimo, stiprybės, kantrybės ir dėmesio sau, savo sveikatai ir artimiesiems. Sutelkime dėmesį į savo dvasinį ir profesinį tobulėjimą. Šis laikas būtent tam ir skirtas.