Merkurijus Jautyje. Pirmiausia pagalvokime, o paskui darykime

Merkurijus Jautyje išbus nuo balandžio 19 d. iki gegužės 4 d.

Po karštų, garsių pareiškimų ir lozungų ateina laikas, kai žmonėms jau reikės apčiuopiamų, racionalių veiksmų, konkrečios informacijos. Emociškai reaguosime tik į tai, kas vertinga ir pelninga. Į visą kitą reaguosime atsargiai ir nepatikėsime tol, kol nepatikrinsime informacijos.

Mus gali įtikinėti, kad tai tiesa, tačiau vis vien tuo abejosime. Todėl bus sunkiau pateikti naują idėją ar įdiegti naujoves. Žmonės būs linkę dirbti pagal seną, nusistovėjusią tvarką. Jei priverstinai bus diegiamos naujovės ar į kolektyvą priimamas žmogus, norintis ką tokio keisti, tai žmonės, ypač turintys gimimo horoskope Merkurijų Jautyje, gali pradėti nervintis, nesusigaudyti.

Darant kažką tokio neįprasto, nepriprasto, būtinas laiko tarpas, per kurį būtų galima pagalvoti, įvertinti, išbandyti. Nereikėtų žmonių skubinti, spausti, nervintis, nes taip jie gali visai nebesusigaudyti. Jeigu reikalai įstrigo, geriausia būtų juos palikti vienus ramybėje, kad patys galėtų  savarankiškai viską išnarplioti, išsiaiškinti.

Tokio tranzito metu tampame lėtesni, tačiau labiau dėmesingi ir kantresni, dėka to daroma mažiau klaidų. Tai labai palankus laikas ataskaitoms, paskaičiavimams, rankdarbiams ir kitiems smulkiems darbams, reikalaujantiems koncentracijos ir loginio mąstymo. Darbas atliekamas greičiau, nes tokiu laiku beveik nepadaroma klaidų, tekstai rašomi iš karto, netaisant ir neperrašant.

Dar vienas šio tranzito privalumas – žmonės nelinkę konfliktuoti. Jeigu pajuntama įtampa, tai stengiamasi atsitraukti, nesivelti į konfliktą, bet tai nereiškia, kad sutinkama su oponentu. Kaip žinia, Jautis yra labai užsispyręs, tad Merkurijaus tranzito metu per Jaučio ženklą nevertėtų stengtis ką nors perkalbėti ar įtikinėti, daugelis tampa užsispyrę, linkę laikytis savo įsitikinimų. Stengiantis ką nors įkyriai, karštai įrodinėti ar teigti, galime sulaukti pasipriešinimo ar net atsisakymo išklausyti visus argumentus iki galo. Ir jeigu sulauksime atsisakymo, tai antro šanso, kad būsime išklausyti, praktiškai nebeturėsime.

Į keliones vyksime tik gerai apgalvoję ir viską pasvėrę, priimant sprendimą, lemiamą reikšmę turės ar tai mums naudinga ar ne.