Retrogradinė Venera. Proga ištaisyti padarytas klaidas

Venera nuo liepos 23 d. iki rugsėjo 4 d. judės retrogradiškai Liūto zodiako ženklu.

Venera Liūte siejama su flirtu, romantika, meile, kūryba, saviraiška.

Retro periodu per Liūtą šios sferos taps aktualios, būsime grąžinti prie seniau pradėtų, bet nebaigtų darbų, planų, projektų, santykių. Turėsime progą ištaisyti klaidas, atsiprašyti, užbaigti, iš naujo įvertinti visa tai, ką esame iki tol padarę ar nusprendę.

Retrogradiniu periodu Venera mus gali grąžinti taisyti padarytų klaidų ar skatinti keisti jau priimtus sprendimus, todėl meilės srityje, kurią ji valdo, galimi bandymai susigrąžinti savo buvusią meilę ir neretai tai pavyksta, žmonės vėl pradeda gyventi kartu ir toliau kuria santykius.

Retrogradinės Veneros metu galime sutikti žmones, su kuriais kažkada turėjome švelnius ir gerus ryšius, su tais, su kuriais kažkada išsiskyrėme. Kyla noras atgaivinti tuos santykius vėl.

Žmonės dažnai patys ieško buvusių partnerių  ar juos abu suveda atsitiktinumas. Paprastai tokių susitikimų metu prisimenama praeitis, dažnai išaiškėja kai kurie dalykai, kurie iki galo nebuvo išsakyti ar tuo metu neteisingai suprasti.

Dažnai išaiškėja, kad išsiskyrimo priežastimi tapo nesusipratimas ar kažkieno pikta valia, kai abu parteriai paprasčiausiai nenorėjo vienas kitą išklausyti iki galo. Bet kokiu atveju tokie susitikimai labai naudingi, nes yra išrišami karminiai mazgai ir nuoskaudos išgaruoja.

Net jeigu santykiai ir nebegrįžta į buvusią padėtį, vis vien atsikratoma slegiančio dvasinio krūvio, įgyjama neįkainuojama patirtis. Tad retrogradinė Venera padeda tiek vedybinių, tiek dalykinių santykių peržiūrai, įvertinimui, gali padėti išsiaiškinti santykius, suprasti partnerio motyvus ir jausmus.

Tokiu metu visi reikalai susieti su Veneros sfera pereina į kitą “išmatavimą“.  Darosi sunkiau valdyti savo emocijas: nuotaikos tampa nepastovios, periodiškai užplūsta ilgesys, liūdesys, norisi kažką keisti savo gyvenime.

Tokiu laiku viskas, kas buvo slepiama po išoriniu meilumu, taktiškumu ir diplomatija – pavydas, nepasitikėjimas, įtarumas, nepasitenkinimas santykiais, paprastai įsiveržia į paviršių. Visas tas apsimetimas dingsta, žmogus pradeda suvokti, kad santykiuose kai kurie dalykai nebetenkina ir atėjo laikas juos keisti.

Ateina vertybių, žmonių, daiktų, santykių perkainavimo laikas. Pavyzdžiui, neretai nusprendžiame radikaliai keisti savo stilių, šukuoseną, įvaizdį.

Tiesa, tokiu laiku kai kuriems žmonėms gali būti sunku išreikšti ar parodyti savo jausmus, jie linkę užsisklęsti, nugrimzti į savo pojūčius ir jausmus. Geriausia būtų nesistengti grįžti į praeitį, nekelti praeities nuoskaudų ir pretenzijų, kurios gali tik pabloginti padėtį. Bet kaip taisyklė, tokiu laiku dažnas pradeda aiškintis santykius.

Jei nesate nusprendę skirtis su partneriu,  reikėtų elgtis atsargiai, nedaryti lemtingų klaidų, “deginti tiltų„ , nes, kai Venera vėl pradės judėti direktyviai, bus labai sunku atkurti gerus santykius. Ir atvirkščiai, jeigu atėjo metas atsisveikinti, tai geresnio laiko tam nerasite.

Nauji santykiai, užmegzti retrogradinės Veneros fazės metu, dažniausiai neturi ateities. Prasidėję jie gali tyliai baigtis ar atnešti nusivylimą.

Tokiu laiku reikėtų būti atsargiems su turinčiu venerišką specifiką  finansais ar bizniu. Gali kilti problemų organizuojant madų demonstracijas, grožio konkursus, prezentacijas. Nepatartina skolinti, nes susigražinti skolą bus sudėtinga. Tokiomis dienomis kyla pagunda įsigyti ką nors tokio per išpardavimus ar su nemaža nuolaida. Geriau to nedaryti, nes pinigai gali būti išmesti veltui.

 Retrogradinės Veneros metu nerekomenduojama:

*Sužadėtuvės, vestuvės, užmegzti naujas pažintis.

*Organizuoti šventes, prezentacijas, reklamines kompanijas.

*Pirkti papuošalus, vertingus, madingus ar gražius interjero, prabangius daiktus.

*Pravesti pasitarimus, sudarinėti, pasirašyti pirkimo, juridines sutartis.

*Finansinės investicijos, finansinės operacijos, pradėti naują biznį.

*Pirkti firmą, nekilnojamą turtą, patentą ir t.t.

*Kreiptis į juristus, paduoti pareiškimą į teismą civiliniais klausimais.

*Daryti kosmetines procedūras ir operacijas, chirurgines operacijas mažojo dubens srityje.

Retrogradinės Veneros metu rekomenduojama:

*Pabaigti anksčiau pradėtus reikalus ir projektus, susietus su veneriška specifika.

*Tinka santuokai, kai tuokiamasi antrą ir t.t kartą ar ištekėti pakartotinai už to pačio partnerio/ės

*Užsiimti savo kūrybinių siekių realizavimu, kuriuos vis atidėdavome vėlesniam laikui.

*Užsiimti savo dvasinių ir etinių vertybių perkainavimu.

*Peržiūrėti ir iš naujo įvertinti savo santykius su biznio ir vedybiniu partneriais, mylimais žmonėmis ir aplinkiniais.

*Kritiškai įvertinti savo garderobą ir papuošalus, atsikratyti senais ir nereikalingais daiktais.

*Atnaujinti, atkurti sugadintus ir prarastus dėl kažkokių priežasčių santykius.

*Lankyti teatrus, muziejus, parodas, dažniau būti gamtoje.

*Puošti namus, užsiimti rankdarbiais ir kitais suteikiančiais malonumą dalykais.