Retrogradinis Marsas. Savo energiją nukreipkim naujų idėjų generavimui

Retrogradinio Marso periodas šiais 2022 m. prasidės spalio 30 d. 25 – ame Dvynių zodiako laipsnyje. Retro judėjime jis išbus iki 2023 m. sausio 12 d.,  Dvynių 8 – ame laipsnyje Marsas apsisuks ir vėl pradės savo direktyvinį judėjimą.

Marsas kas 22 mėnesius keičia savo judėjimo kryptį, retrogradinėje  fazėje išbūdamas apie 80 dienų. Tokiu laiku visi procesai sulėtėja, aktyvumas krenta, tikslo siekimui gali neužtekti jėgų ir energijos.

Bandymas forsuoti įvykius arba didinti spaudimą neatneša laukiamo rezultato arba dar labiau pablogina padėtį. Netgi rodos sėkmingai pradėti darbai stringa, iškyla įvairiausios kliūtys, trukdančios užsiimti svarbiausiais reikalais.

Problemų gali atsirasti tiek daug, kad būsim priversti užsiimti visai ne tuo ką buvom suplanavę. Tai gali sukelti susierzinimą ir sumaištį. Ieškodami išeities iš susidariusios situacijos galime pulti iš vieno kraštutinumo prie kito, netgi prarasti susidomėjimą pradėtais darbais.

Tokiu laiku dažnai krenta libido, atsiranda apatija, nepasitenkinimas savimi ir aplinkiniais, prisimenamos senos nuoskaudos, dėl to gali kilti daug ginčų ir pykčio. Gali pradėti aktyviai reikštis konkurentai ir priešai.

Retrogradinio Marso metu reikia ypatingai būti atsargiems su technika, ginklais, judančiais mechanizmais. Galimi jų gedimai ir sutrikimai. Jeigu tokiu laiku technika buvo pagaminta ar suremontuota, tai vėliau joje galime atrasti nemažai defektų, kurie buvo padaryti dėl aplaidumo ar neatidumo.

Tokiu laiku nerekomenduojama vykti į keliones, nes gali atsitikti įvairiausių trukdžių kelyje, avarijų, ko pasekmėje – traumos, žaizdos, chirurginės operacijos.

Tokiu laiku svarbu visiems stengtis išlikti budriems, atsargiems, šalto proto, blaiviai mąstantiems, susikaupusiems, kantriems, nes bet kokia agresija gali atsisukti į tuos kas bandys ją provokuoti.

Teismų procesai, kurie bus pradėti retrogradinio Marso metu, nesibaigs pergale.

Toks laikas labiau tinkamas poilsiauti arba užsiimti malonia veikla, kuriai nereikia daug fizinių jėgų ir energijos. Šiam periodui labai tinka sena patarlė – “Darbas – ne vilkas, į mišką nepabėgs!”

Stenkimės nepersidirbti, nepervargti, skirkime daugiau laiko poilsiui, savo mylimam hobby, lengvai mankštai, pasivaikšiojimams gamtoje. Savo energiją nukreipkime naujų idėjų generavimui ir planams į ateitį.

Toks laikas taip pat palankus grįžti prie nebaigtų, atidėtų darbų, mokslų, pvz.: galime užbaigti pradėtus darbus sode, savo būsto, namo remontą ar rekonstrukciją. Tik  jokiu būdu nepervarkime, veikla tokiu metu turi suteikti malonumą, o ne stresą ir įtampą.

Retrogradinio Marso metu nerekomenduojama:

  • pradėti darbinę veiklą,
  • vykti į kelionę,
  • rengti sporto varžybas,
  • pirkti ar remontuoti automobilį, įvairiausius mechanizmus ar buitinę techniką,
  • pradėti remontą ar statybas.

Retrogradinio Marso metu rekomenduojama:

  • atsikratyti visu tuo, kas paseno ir nusidėvėjo,
  • pabaigti seniau pradėtus darbus,
  • grįžti prie ankstesnių idėjų ir projektų, peržiūrėti juos iš naujo,
  • vėl grįžti prie atidėtų mokslų ar studijų.