Retro Merkurijus Vėžyje. Aplankykime savo mamą

Merkurijus judės retrogradiškai Vėžio zodiako ženklu nuo birželio 18 d. iki liepos 12 d.

Tai džiugi žinia tiems, kas seniai ruošėsi aplankyti savo artimuosius, seses, brolius, tėvus, sugrįžti į tėviškę ar pasivaikščioti savo vaikystės gatvėmis ir kiemais. Puikus laikas šeimos, giminės susitikimams.

Vėžio ženklas siejamas su motina, tėvyne, namais, šeima, gimine, istorija. Puikus laikas pasidomėti savo gimine, protėviais, sudaryti savo šeimos geneologinį medį.

Skirkime ypatingą dėmesį savo mamoms, močiutėms  – aplankykime, paskambinkime joms. Mūsų geras žodis, šiltas žvilgsnis, parodytas rūpestis, pagalba, parama suteiks džiaugsmo ir prailgins jų gyvenimą.

Taip pat geras laikas savo namų, buto valymui ar remontams, sodo, aplinkos tvarkymui, atnaujinimui. Jei šiuos darbus vis atidėliojom vėlesniam, tai dabar pats laikas tuo užsiimti.

Vėžio ženklas siejamas su tėvyne, gimtine, Merkurijus – su smalsumu, bendravimu, judėjimu. Tad keliaukime po savo šalį, aplankykime savo krašto miestus, miestelius, susipažinkime su  nepakartojamu savo gamtos, kalvų, gyvūnijos, paukščių, upių, ežerų, jūros, smėlio kopų, dangaus grožiu.

Šis laikas taip pat tinkamas tiems, kas ruošėsi rimtai pradėti mokytis ar buvo nutraukęs studijas, tiems, kas nori pagilinti žinias, grįžti prie pradėtos rašyti knygos, straipsnio, ataskaitų ruošimo, dokumentų archyvavimo, senų ryšių su mylimaisiais ar artimaisiais atnaujinimo.

Retrogradinis Merkurijus gali mus sugrąžinti prie senų planų ir troškimų, kuriuos dėl laiko stokos ar susiklosčiusių nepalankių aplinkybių buvome atidėję vėlesniam laikui.

Tačiau turime nepamiršti, kad tokiu laiku svarbu būti ypatingai atidiems ir dėmesingiems. Tokiu metu dažnai tampame  užmaršūs, išsiblaškę.

Tokiu laiku planai išsiderina, numatyti susitikimai neįvyksta, sutartys, darbai stringa, sunku ką nors rasti savo darbo vietoje. Vėlavimai, delsimas, reisų atšaukimas, ryšio sutrikimai – būna įprasta tokiu periodu. Pasimeta laiškai, dokumentai, raktai, smulkūs daiktai, stringa įvairi veikla susijusi su Merkurijumi. Genda mašinos, kompiuteriai, buitinė technika. Padažnėja kreditorių, besiskundžiančiųjų skambučiai.

Padidėja neteisingai suprastos ar išaiškintos informacijos, nesuderintų veiksmų pavojus, dispečerinių tarnybų klaidos. Retro Merkurijaus periodu vairuotojams, lėktuvų pilotams susilpnėja reakcija, dėl to padidėja avaringumas transporto srityje, tame tarpe aviacijoje. Žmonės blogiau orientuojasi ir todėl gali priimti klaidingus sprendimus.

Dažniausiai sutartyse, pasirašytose retrogradinio Merkurijaus metu, vėliau pastebimos reikšmingos klaidos ir neleistinas aplaidumas.

Reikalai pradėti šioje fazėje nebus stabilūs. Periodiškai teks grįžti į pradžią, keisti, taisyti projektą, kontraktą, netgi keisti pasirinktą veiklos kryptį. Kiekvieną kartą, kai tik Merkurijus judės retrogradiškai, iškils panašaus pobūdžio sunkumai. Taip pat galimos problemos prekybos sferoje. Tai, ką pirksime retrogradinio Merkurijaus periodu, vėliau gali paaiškėti, kad tai niekam nereikalingas, netinkamas, su defektais gaminys, o patį defektą pastebėsime tada, kai Merkurijus pradės judėti direktyviai.

Tačiau retrogradinis Merkurijaus periodas turi ir teigiamų aspektų. Tokiu laiku galime grįžti prie nepavykusių, pamirštų, atidėtų darbų, prie kažkada  pradėtų savo projektų, peržiūrėti juos, ištaisyti iškilusias klaidas ir pabandyti vėl pradėti viską iš naujo.

Retrogradinis Merkurijus suteikia galimybę sutvarkyti dokumentus, net smulkiausiose dalykuose įvesti tvarką, prisiminti tai kas pamiršta, surasti tai kas pamesta, peržiūrėti savo poziciją, atšaukti klaidingą potvarkį, suremontuoti sulūžusį daiktą, atnaujinti santykius ar išsiaiškinti juos galutinai.

Šiuo metu galime sutikti  žmones, su kuriais senai buvome bendravę.

Mokytis šis laikas palankus, jei į tai žiūrėsime, kaip į  informacijos kaupimo procesą, o štai savo žinių demonstravimui šis laikotarpis netinkamas, nes galime būti kitų neteisingai ar klaidingai suprasti.

Retrogradinio Merkurijaus periodu nerekomenduojama:

*pradėti naujus darbus,

*įregistruoti įmonę, atidaryti parduotuvę, saloną ir kt.,

*įsidarbinti,

*pasirašyti kontraktą, sutartį, vertybinius popierius,

*sudaryti įvairias pažymas, dokumentus, kitus svarbius raštus,

*užsiimti namo(buto) nuoma ar pirkimu, persikelti į kitą vietą,

*nomuotis ar nomuoti butą,

*pirkti ar parduoti buitinę techniką, transporto priemones,

*skolintis ar skolinti pinigus,

*vykti į kelionę ten, kur dar nebuvote,

*siųsti vertingus laiškus, dokumentus, siuntinius ir kt.,

*užmegzti pažintis, aiškintis santykius.

Retrogradinio Merkurijaus periodu rekomeduojama:

*užbaigti seniau pradėtus darbus ir išspręsti senas problemas,

*sutvarkyti savo darbo vietą, dokumentus,

*peržiūrėti senus archyvus, perskaityti iš naujo knygas,

*išmesti nereikalingus popierius, smulkius daiktus,

*sugrįžti prie savo šaknų, ištakų,

*nuodugniai patikrinti pačius tolimiausius, tamsiausius savo namų kampelius,

*peržiūrėti senas sutartis ir bendradarbiavimo sąlygas,

*ieškoti naujų patalpų, į kurias būtų galima keltis, kai Merkurijus pajudės direktyviai,

*susitikti su senais draugais, atnaujinti senas pažintis,

*redaguoti ir perrašyti, tai kas buvo jau senai parašyta,

*grįžti prie seniai planuotų ar pradėtų mokslų, studijų, kursų.