Merkurijus Liūte. Galimybė pristatyti savo sumanymus ir darbus

Merkurijus Liūto zodiako ženklu keliaus nuo liepos 11 d. iki 29 d.

Tai puikus laikas kūrybingiems žmonėms, kurių veikla susieta su žodžiu,  komunikacija, informacija, reklama, mokslais, kursais.

Atsiranda galimybė atsidurti dėmesio centre, sublizgėti savo žiniomis, reklamuoti savo veiklą, pristatyti visuomenei savo kūrybines idėjas, sumanymus bei darbus.

Šiuo laikotarpiu žmonės labiau linkę daugiau bendrauti, domėtis paskutinėmis naujienomis ir dalintis jomis su kitais.

Tokiu laiku kalba tampa ryški, jaudinanti, pompastiška, labai tinkanti reklamai, visuomeninėms ir politinėms akcijoms.

Naujiena perpasakojama pridedant vis naujas pikantiškas detales. Svarbiausia  – pritraukti kuo didesnį skaitytojų, klausytojų dėmesį.

Pasakojimas paverčiamas tarsi mini spektakliu – kalbama labai vaizdingai, perteikiant personažų bruožus, efektingai naudojant pauzes, reikiamus momentus pabrėžiant tam tikra intonacija. Kuo dėmesys lektoriui didesnis, tuo jis tampa dar labiau iškalbingesnis.

Dažnai dėmesio neverta naujiena dėka pasakotojo pagražinimų gali tampti sensacija, kuria žavimasi, mėgaujamasi, kuria stengiamasi pasidalinti su kitais.

Šiuo metu kilę ginčai gali būti susieti su noru pademonstruoti savo žinių lygį, erudiciją ir tokiu būdu išsiskirti iš minios.

Reaguojant į publikacijas, straipsnius žiniasklaidoje ar į kitas komunikacijos priemones kyla noras išsakyti savo požiūrį, iškeliant save kaip pavyzdį kitiems. Spausdinama daugiau straipsnių ir publikacijų, kuriais stengiamasi priblokšti ir nustebinti skaitytojus.

Kelionės dažniausia tokiu metu būna susietos su poilsiu ir pramogomis.

Negatyvūs aspektai gali pasireikšti pasipūtimu, perdėta gera nuomone apie savo išprusimą, užsispyrimu, kategorišku nenoru pripažinti savo klaidas, noru primesti savo nuomonę, spręsti klausimus autoritariškai – “Aš teisus, todėl, kad esu svarbiausias, geriausias ir protingiausias!” Neretai pasinaudojama protekcija, kyla noras prastumti savo idėjas bet kokia kaina, nekreipiant dėmesio į kitus.