Marsas Vėžyje. Laikas užsiimti namų remontu

Marsas Vėžio zodiako ženklu keliaus nuo balandžio 23 d. iki birželio 11 d.

Marsas įėjęs į Vėžio ženklą sudrumsčia jame vyravusią ramią įvykių tėkmę. Panašiai kaip su neprašytu svečiu – net jeigu jis ir nieko blogo nedaro, vis tiek jaučiame nepatogumus.

Iš Marso sulauksime problemų, kurias teks spręsti greitai, pvz.: sulūžusi buitinė technika, pratrūkęs vandentiekis, gaisras, konfliktai šeimoje.

Netgi jei nieko ekstremalaus ir nevyks, tuo metu visą savo energiją skirsime savo šeimos ir namų reikalams. Vieni gali užsiimti statybomis ar remontu, kiti savo sodo tvarkymu, kai kas gali pradėti savo buto ar namo generalinį valymą ar perstatymą, o kiti padės tą daryti savo tėvams.

Darbdaviai Marso tranzito per Vėžį metu dažnai susiduria su tuo, kad darbuotojai prašosi papildomų atostogų, kad galėtų išspręsti savo iškilusias šeimynines problemas. Turto apsaugos įmonės tokiu metu nelieka be darbo, prašymų įrengti signalizaciją namuose padaugėja nei įprastai.

Veikla pradėta tokiu metu bus sėkminga, jei dirbantieji jausis, kad jais pasirūpinta. Verslas tokiu metu  vystosi iš lėto ir ramiai, tačiau, praėjus kuriam laikui, pastebėsime  naują, stipriai įleidusią šaknis, stabiliai veikiančią įmonę.

Marsas Vėžyje veikia vedamas vidinių impulsų, labiau pasikliaujant pasąmone nei protu. Vėžys – atsargus ir įtarus gyvūnas, todėl jis iš karto nereaguos ir nesiims veiksmų, o gerai apsižiūrės, pasvers, paklausys savo vidinio balso ir greičiausiai nieko nedarys. Geriausiu atveju, pasakęs, kad neturi laiko, pasiųs ką nors kitą, o pats  lauks rezultato saugioje vietoje. Šitą Marso Vėžyje savybę reiktų turėti omeny tiems,  kas tikisi greitos atsakomosios reakcijos.

Tokiu metu sunkiau žmones išjudinti, uždegti žygdarbiams ar sugundyti reklama. Kovos laukas keičiamas į minkštą sofą ar ramią vietelę, kuri gali mus apsaugoti nuo audrų ir nepritekliaus, į ramų ir sotų vakarą savo šeimos ratelyje.

Į reklamą reaguojama tik tada, jei pažadamos didelės nuolaidos ar  kažkas dalijama nemokamai.

Tokiu metu į viską kas nauja ir nežinoma žiūrima atsargiai ir su nepasitikėjimu. Vienintelis dalykas, kuris gali mus pažadinti iš pusiau apsnūdusios būsenos, tai kylantis realus ar įsivaizduojamas pavojus mums patiems ar brangiems mūsų širdžiai žmonėms.

Negatyvūs Marso Vėžyje aspektai gali sustiprinti nacionalistines nuotaikas ir religinį fanatizmą, dėl kurių gali kilti tarptautinio masto konfliktai, o vietiniame lygmenyje – skandalai pavyzdžiui dėl to, kad kaimynas “specialiai”  pastūmė tvorą penkis centimetrus į mano sklypą ir dabar ji stovi mano  teritorijoje.

Apskritai žmonės tokiu laiku labiau jaudinasi dėl savo artimųjų, gimtų namų likimo. Neretai jie būna priversti palikti savo tėvynę arba, atvirkščiai, grįžti atgal. Iškyla gaisrų, buitinių traumų ir nusikaltimų pavojus.