Marsas Mergelėje. Judėkime į sveikatą

Kalanetikos studijos ADITI įkūrėja, kalanetikos mokytoja Aistė Gustė

Marsas keliaus Mergelės zodiako ženklu nuo liepos 10 d. iki rugpjūčio 27 d.

Marsui keliaujant per Mergelę suaktyvėja sveiko gyvenimo būdo propagavimas. Atsiranda naujos dietos ir naujos lieknėjimo sistemos. Į visą tai žmonės aktyviai įsijungia.Gydytojai, dietologai, žolininkai, sveiko gyvenimo būdo specialistai – visi jie turi labai daug darbo, klientų ir lankytojų tokiu metu padaugėja labiau nei paprastai.

Palankus metas pradėti veiklą susietą su sveikatos profilaktika, mankštomis.

Tokiu metu tampame labiau darbštesni, atidesni detalėms, pareigingesni. Visa mūsų energija nukreipiama į darbą. Tie, kas neturi darbo, pradeda intensyviai jo ieškoti, kurie turi – pasineria į jį visa galva.

Marsas Mergelėje skatina mus visur įvesti tvarką, sustatyti viską į vietas, suskaičiuoti, pravesti patikrinimą ir viską užprotokoluoti.

Reikalai pradėti Marso Mergelėje metu paprastai vystosi lėtai, neskubant. Dažnai pradėto darbo eigą tenka tobulinti netgi keisti, kad viskas vyktų be klaidų ir sklandžiai, tačiau, ieškodami, kaip padaryti geriau, galime paskęsti smulkmenose.

Tokiu laiku žmonės primena skruzdėlyną, kuriame visi kažkur bėga. Iš šono šis judėjimas atrodo chaotiškas, tačiau tik taip atrodo, iš tikrųjų viskas yra tvarkinga, nes kiekvienas žino, kur jis eina ir kodėl, kiekvienas turi užduotį, savo pareigas ir savo įsipareigojimus.

Įtikinti žmones užsiimti kuo nors kitu tokiomis dienomis labai sunku. Jie nebus linkę kovoti ar lipti į barikadas, bet mieliau, pasiėmę maišelį su produktais ir vaistais, eis lankyti sergančią tetulę arba senutei kaimynei padės valyti langus ar dar ką nors kitą.

Tokiu laiku paprastai žmonės būna užsiėmę kasdieniniais rūpesčiais,  kasdieniniais darbais, kurie jiems neatneša nei šlovės, nei pinigų, tačiau suteikia švarią sąžinę ir atliktos pareigos jausmą.

Tokiu periodu iškyla profesinių sąjungų vaidmuo, labiau aktualūs ir aštrūs tampa klausimai susieti su įsidarbinimu, kvalifikacijos kėlimu, persikvalifikavimu, darbo našumo padidinimu, išleidžiamos produkcijos kokybe, darbo sąlygų pagerinimu ir sveikatos profilaktika.

Negatyvūs Marso aspektai su kitomis planetomis, keliaujant jam per Mergelės zodiako ženklą, gali pasireikšti nemalonumais darbe, darbo kolektyvuose. Gali iškilti būtinybė dirbti po darbo, viršvalandžius, dėl to darbdaviai gali sulaukti nepasitenkinimo iš savo pavaldinių.

Tokiu metu per didelis fizinis ar protinis krūvis gali būti mums kenksmingas. Tad tausokime savo sveikatą, darbo pertraukėlių metu pasimankštinkime ir nepamirškime sveikai maitintis.