Merkurijus Mergelėje. Laikas pradėt mokytis

Merkurijus Mergelės zodiako ženkle išbus nuo liepos 29 d. iki spalio 5 d. Per šį laikotarpį nuo rugpjūčio 23 d. iki rugsėjo 15 d. Merkurijus judės retrogradiškai.

Šio tranzito metu nebesinori tuščiai plepėti ir leisti laiką be tikslo. Daugiau galvojama apie reikalus ir pareigas, pradedama atsakingiau dirbti arba ieškotis darbo. Toks laikas palankus mokslams, informacijos šaltinių kaupimui, analizavimui ir klasifikavimui.

Sensacijos ar aistringos kalbos jau nebepalieka tokio įspūdžio kaip anksčiau. Tokiu laiku labiau vertinama konkreti ir aiški informacija, kuri, nežiūrint į patikimus šaltinius, dar kartą tikrinama, kartais ir ne vieną kartą, pasiremiama keliais šaltiniais, sugretinama ir analizuojama.

Tokiu laiku esame labiau skeptiškesni, nepatiklūs, nepasiduodame emocijoms, veikiame pasikliaudami instrukcijomis ir tiksliai pildome savo pareigas. Mintys ir kalbos sukasi apie darbą arba sveikatą. Paprastai nereikalingų kalbų tokiu laiku nebūna, o, štai, darbinių, dalykinių pokalbių atsiranda žymiai daugiau.

Toks laikas labai palankus svarbiems susirinkimams ir pasitarimams, planavimui, ataskaitų ir įvairių pažymų sudarymui, taip pat inventorizacijai, tvarkos įvedimui, smulkios technikos patikrai ar taisymui, įvairiausiems darbams, kuriems reikalingas susikaupimas, kantrybė, ypatingas atidumas ir kruopštumas.

Kadangi tokio tranzito metu esame labiau linkę pastebėti tai, ko kitu metu neužfiksuojame, todėl imamės ką nors taisyti, keisti ir gerinti. Labai svarbu nepersistengti, kad per mažą detalę nepamirštume svarbesnių, didesnių dalykų.

Santykiuose tokiu metu atsiranda santūrumas, šiokia tokia distancija, netgi oficialumas, nors išoriškai viskas gali atrodyti nepriekaištingai. Bet kokiose situacijose stengiamasi išlaikyti ramybę, šaltakraujiškumą ir sveiką protą – ypač oficialioje aplinkoje ar santykiuose su nepažįstamais žmonėmis.

Kelionės tokiu laiku dažnai būna susietos su dalykinėmis komandiruotėmis arba sveikata, važiuojama į specializuotus kurortus, sanatorijas ar gydyklas.

Nors žmonės tokiu laiku tampa labiau kritiškesni ir reiklesni, esant teigiamiems aspektams barnių nebūna, tačiau esant įtampos aspektams galimi konfliktai ir ginčai.

Negatyvūs aspektai pasireiškia perdėtu kritikavimu, smulkmeniškumu, irzlumu, neretai išsiblaškymu, koncentracijos stoka.