Ieva.lt: Šaltoji mergelė ir jausmingas vėžiukas – kas mūsų laukia?

Laimingoji porelėLaba diena, draugaujame senokai (birželio mėnesį švęstume 2 metų sukaktį). Jis yra šaltoji mergelė, o aš – jausmingoji vėžiukė. Kai kam toks derinys atrodo nesuderinamas, tačiau mes puikiai sutariame, bent jau šiuo metu…

Praeityje mes patyrėme visko – ir gero, ir blogo… bet nuoširdžiai prisipažinus, mūsų nuostabios draugystės pradžios prisiminimus tarytum užgožė labai daug skaudžių dalykų, nutikusių dėl mano naivumo ir kvailumo… Dabar, kai atrodo, kad viskas gerai ir iki idealių santykių trūksta tiek mažai, aš bijau… bijau prarasti savo meilę dėl menkiausios klaidos. Pasakykite, ar mūsų laukia bendra ateitis? Ar galiu tikėtis santykių sutvirtėjimo? Ir savosios mergelės nuoširdaus pasakymo MYLIU?

Rima Karužienė: Kaip žinia, Mergelės kritiškos ir visur ieškančios švaros, nugludinančios ir išgryninančios viską, su kuo joms tenka susidurti, o ypač santykius. Jie viską stengiasi lipdyti iš teisingų gabalėlių tarytum dėlionę. Jautriems, emocingiems Vėžiukams nėra taip paprasta bendraut su Mergelėmis.

Porą sieja labai stiprus fizinis potraukis, paremtas romantika, jausmingumu, noru sukurti šeimą. Yra daug aistros, meilės ir gal būt pavydo (tai nėra blogai, jei pavydas ne liguistas).

Silpnoji vieta – tiek vienas, tiek kitas nori dominuoti. Dėl šios priežasties tenka susidurti su pasipriešinimu iš abiejų pusių. Gali kilti rimtų nesutarimų dėl finansinių reikalų, taip pat skirtis požiūriai dėl skonio, stiliaus, pvz.: „Man, va, patinka būtent šie tapetai! Jie labai tiktų svetainėje…“ O kitas gali sukinėti pirštą šalia smilkinio ir atrėžti: „Tu ką?! Visai skonio neturi? Jie tiktų nebent tavo mamos kambarį išklijuoti!“ … 🙂 Ir panašios istorijos…

Kaip ten bebūtų, regis, vyras sugebės padėtį stabilizuoti ir geranoriškai paaiškinti, įtikinti kas jiems tiktų ir būtų geriausia. Manau, kad moteriai reiktų sutikti su vyro argumentais – ji neapsiriktų.

Meilė – tai pagrindinė priežastis ir kriterijus, leidžiantis suprasti, kaip pasielgti ir kokius sprendimus priimti. Kartais vienur nusileidę, kitur galime laimėti. Sėkmės!