Ieva.lt: Kiek dar laukti, kol vyras grįš į doros kelią?

Doros keliasMes susituokę 15 metų. Gyvenome normaliai, visko būdavo kaip ir kiekvienoje šeimoje. Vienas kitą suprasdavome, įsiklausydavome. Prieš 1,5 metų, nuo 2007 09 mėn., vyras labai pasikeitė, pradėjo daug gerti, negrįžti namo, pirmoje vietoje – draugai. Mes jam pasidarėme nereikalingi. Pradėjome gyventi atskirai. Mane jis dažnai skaudina ir žemina, ko anksčiau nebūdavo. Labai išgyvena dvi mūsų dukrytės: 15 m ir 11 m. Nesuprantame,  kas lėmė tokį staigų vyro pasikeitimą. Ar dar galėsime būti šeima, ar pasuksime kiekvienas skirtingais keliais?

Rima Karužienė: Ne retas atvejis, kad tai, kas traukė ir žavėjo pradžioje, vėliau pradeda erzinti ir tampa nebepakenčiamu. Tai būna iš abiejų pusių. Vyrai paprastai sprendžia šitą problemą – trenkė durimis, pasinėrė į alkoholį ar kaip stručiai galvas į smėlį ir – tegu nors tvanas. Reikia turėti labai daug drąsos ir išminties, kad tokioje situacijoje bandytų ieškot išeities blaivia galva. O kas moterims belieka? Atkentėt ir priimt sprendimą už abu, nes jau tokie tie vyrai – dažniausiai bailiai…

Koks sunkus tas laikotarpis vyrams, neturėtume nuolankiai tai priimti. Gerai, kad nusprendėte pagyventi atskirai. Tik ar turėsite kantrybės palaukti, kol baigsis jam ta krizė? O ji baigsis apie 2010 m. gegužės mėnesį. Šiuo metu tiek jums, tiek vyrui vyksta praeito gyvenimo etapo ir vertybių peržiūra, perkainojimas. Viskas priklausys nuo jūsų abiejų pasirinkimo. Santykiai turi nešti džiaugsmą, bet ne kančią jums ir jūsų vaikams. Linkiu klausyti savo širdies balso. Sėkmės!