Marsas Svarstyklėse. Siekime harmonijos ir darnos!

Marsas Svarstyklėse šį kartą išbus gana ilgai –  nuo š.m. gruodžio 7 d. iki 2014 m. liepos 26d. Per šį periodą jis sudalyvaus  keliuose įtampos aspektuose ir  retrogradiniame savo judėjime. Tad į šį Marso tranzitą verta atkreipti ypatingą dėmesį.

Pirmiausia,  Marsas – planeta atsakinga už mūsų energiją, drąsą, ryžtą, siekį kovoti už savo idėjas ir tikslus. Marsas – karo Dievas, kuris drąsiai stoja į kovą su priešais, nebijo pavojų, siekia apginti savo pozicijas ir laisvę.

Tačiau, kai Marsas atkeliauja į Svarstyklių zodiako ženklą, jo energija Svarstyklių valdovės Veneros dėka yra nukreipiama į  santykių suderinamumo sritį, jam pavedama veikti ieškant susitarimo, kompromisų tarp priešingų pusių.

Svarstyklės – zodiako ženklas išsiskiriantis diplomatišku sugebėjimu išsisukti nuo tiesaus atsakymo, nepasakant nei „taip“ nei „ne“. Tiesmukiškam Marsui tai labai sudėtinga, todėl truputį pagalvojęs, jis nusprendžia veikti išvengdamas tiesioginio susidūrimo. Jeigu Marsas Avine linkęs daryti ir atsakyti už viską pats, tai Svarstyklėse jis stengiasi surasti ir vykdytoją,  ir „atpirkimo ožį” tame pačiame asmenyje. Kai surandamas toks žmogus, paaiškėja, kad tas į ką kreipiamasi, pats nieko nesprendžia, ir kad jam reikia savo veiksmus suderinti su vienu ar kitu žmogumi.

Taigi, svarbiausiu šio laikotarpio užduotimi tampa būtinumas užmezgti reikalingus ryšius. O kad neiškiltų nesusipratimų, susitarimą geriausia būtų patvirtinti antspaudu, kad galėtume iš ko reikalauti ataskaitos ir atsakomybės, jei reikalai pakryptų nepageidaujama linkme.

Verslas ar bet kokios įmonės veikla, kuri bus pradėta tokiu metu, tiesiogiai priklausys nuo kardrų pasirinkimo ir santykių darbo grupėse. Nei griežti valdymo metodai, nei didžiulės investicijos neišgelbės padėties, jei nebus sutarimo, darnos kolektyvuose. Svarbiausia, ko tam reikėtų  – tai mokėti dirbti komandoje.

Marsui Svarstyklėse reikia aiškumo, todėl tokiu laiku daugelis stengiasi išsiaiškinti savo statusą santykiuose. Marsas, siekiantis tiesos ir teisybės, sudės visus taškus ant „i”.  Priklausomai nuo kiekvieno iš mūsų, aiškinimasis gali būti daugiau ar mažiau karštas bei audringas.

Marsas taip pat siejamas su seksualiniu aspektu poroje. Šiuo periodu sustiprėja libido, pradedama aktyviau ieškoti savo sielai ir širdžiai malonių kontaktų. Stengiamasi patirti malonumą bendraujant su sau panašiais, atsiranda noras save parodyti ir į kitus pasižiūrėti.

Negatyvūs tokio Marso tranzito aspektai susilpnina taikias Svarstykles, todėl galime susidurti su neigiamais Marso bruožai. Tokiu laiku kila daugiau konfliktų tarp partnerių, įsižiebia ginčai, net pereinantys į neapykantą vienas kitam. Aktyvėja konkurentai ir priešai. Nereikėtų tokiu laiku vesti derybų, aiškintis santykių, pasirašyti svarbių dokumentų ir sutarčių. Taip pat negatyviai aspektuoto Marso įtakoje gali pasireikšti bloga nuotaika, pavydas, nepakantumas kito nuomonei.

Švenčių periodu stenkimės rasti kiekvienam gerą žodį, ieškokime kompromiso, neskaudinkime vienas kito. Harmonija ir diplomatija mums padės pasiekti daugiau nei ginčiai ar priekaištai.

Nukreipkime savo Marso energiją Kūrybai, Darnai ir Meilei.