Retrogradinis Saturnas. Vertybių ir tikslų korekcijos laikas

Nuo 2018 m. balandžio 18 d. iki rugsėjo 6 d. Saturnas judės retrogradiškai Ožiaragio zodiako ženkle.

Saturnas astrologijoje siejamas su apribojimais, kantrybe, senatve, depresija, vienatve, disciplina, sunkiu darbu, ilgalaikiu planavimu, valdymu, administravimu, profesionalumu, karjera, valstybinėmis institucijomis, valdininkais.

Saturno retrogradinis judėjimas pradės stabdyti, grąžins peržiūrėti, iš naujo įvertinti, koreguoti planus, sprendimus, darbus, kurie jau buvo suderinti ir pradėti vystyti.

Žmonėms, kurie susieti su Saturno valdomomis sritimis, tai ne pats geriausias laikas. Jie gali susidurti su valdžios spaudimu, reorganizacija darbe, griežta kontrole, nuobaudomis ir net atleidimais iš darbo. Tokiu metu reikėtų gerai pagalvoti apie savo sveikatą ir nesivelti į kovą ar ginčus, nes priešpriešos procesai gali ilgam užsitęsti ir labai išvarginti, išsękinti mus.

Retrogradinio Saturno metu gali sustiprėti vienatvės pojūtis, depresija, jausmas, kad niekam nesame reikalingi. Kaip bebūtų sunku tokiu metu, turime suprasti, kad šis laikas duotas mums tam, kad vienatvėje pasikalbėtume patys su savimi, pamąstytume apie savo gyvenimą, savo kelią, savo tikslus, profesiją, įvertintume savo santykius su artimaisiais, ypač savo tėvais.

Ar esu laiminga/as? Ar laimingas mano artimas su manimi? Ar pasirinktas mano kelias, kuriuo dabar einu yra teisingas?  Gal reikia ką tai keisti savo gyvenime? – tai Saturno keliami klausimai, į kuriuos mes turėsime atsakyti, kai pasibaigs šios griežtos, reikalaujančios rimtų apmąstymų ir vertybių perkainojimo planetos retrogradinis judėjimas.

Šis gana sunkus Saturno laikotarpis skirtas tam, kad užbaigtume vieną savo gyvenimo etapą ir pradėtume jį iš naujo su jau įgyta patirtimi ir žinojimu apie savo padarytas klaidas, ir supratimu kaip jų daugiau nekartoti.